Compromesos amb la

SOSTENIBILITAT

Compromisos

Treballem per ser un agent responsable socialment, que cuidi el medi ambient i lluiti per crear un futur sostenible.

SEMIC és un partner global IT amb 40 anys d'experiència en el mercat espanyol.

Volem contribuir, a través de les noves tecnologies, a millorar el treball de les persones, les empreses, les administracions públiques i la societat en general. Volem ajudar al fet que el planeta sigui sostenible. Som transparents i ens guiem per un codi ètic que es basa en la integritat.

Els nostres compromisos

A SEMIC som responsables amb els impactes que ocasiona la nostra activitat empresarial en l'entorn.
A través d'un comportament ètic, ens comprometem a realitzar accions i desenvolupar projectes positius
per a la nostra comunitat en l'àmbit social, el mediambiental i l'econòmic.

Conscients de la importància de cuidar el planeta i a les persones,
a SEMIC treballem dia a dia per a poder dir, sense cap dubte, que som
una empresa socialment responsable.

Medi ambient

Ens responsabilitzem i ens ocupem de cuidar el planeta

La cura del medi ambient, la preocupació pel planeta i les accions en favor de la sostenibilitat són una responsabilitat de tots i de totes, especialment de les empreses i de les organitzacions.

Identifiquem, reduïm i compensem els impactes mediambientals que genera la nostra organització.

Compra sostenible, reciclatge i impuls de l'economia circular.

Reducció i compensació de l'emissió de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GEI).

Col·laboració amb iniciatives mediambientals.

Compromís mediambiental

És necessari dur a terme accions que demostrin el nostre compromís amb el medi ambient i tinguin un impacte positiu en el nostre entorn. En els últims anys hem destinat molts recursos a ser més verds, més eficients i més sostenibles.

SEMIC és una empresa Carboni Neutral. Estem alineats amb l'objectiu del Pacte Verd Europeu: aconseguir la neutralitat total de carboni al 2050.

Hem compensat 222 tones de CO₂ des de 2020 que han suposat la plantació de 5.109 arbres.

 • Prioritzem la compra sostenible buscant proveïdors que aportin un valor afegit. Per exemple amb el paper, amb el segell FSC per a la correcta gestió dels recursos forestals.
 • Afavorim el desenvolupament i la difusió de tecnologies respectuoses amb el medi ambient.
 • Tenim un pla d'estalvi energètic i de consum responsable de climatització en totes les nostres oficines i instal·lacions.
 • Totes les nostres seus consumeixen només Energia Verda 100% procedent de fonts exclusivament renovables.
 • Llancem accions i campanyes de comunicació interna per a divulgar i conscienciar sobre medi ambient.
 • Ens comprometem, al màxim nivell, amb els plans de sostenibilitat de partners que impulsen la cura del medi ambient, com el Programa HP Amplify Impact Changemaker. Veure certificat
 • Renovem la nostra flota de vehicles per models menys contaminants.
 • Comptem amb el certificat ISO 14001 en Gestió Mediambiental des de l'any 2013.

Gestió i auditoria medioambiental EMAS - Apostant per la Sostenibilitat Tecnològica

Gestió i auditoria ambiental EMAS - Apostant per la Sostenibilitat Tecnològica El sistema EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és el Reglament Comunitari d'Ecogestió i Ecoauditoria, eina desenvolupada per la Unió Europea que reconeix aquelles organitzacions que han implantat un SGMA (Sistema de Gestió Mediambiental) i han adquirit un compromís de millora contínua , verificat mitjançant auditories independents.

A SEMIC treballem per ser un agent responsable i proactiu des del punt de vista mediambiental. Per això, no hem dubtat a optar per la certificació EMAS, de caràcter voluntari, la qual només tenen set empreses tecnològiques a Espanya, i la nostra és l'única tecnològica no fabricant.


Som Empresa Carboni Neutral des de 2020

Combatem el CO₂ obtenint el segell MITECO, Registre de la Petjada de Carboni del Ministeri de Transició Ecològica.

Això converteix a SEMIC, des de fa 3 anys, en una Empresa Carboni Zero, és a dir, en una organització que calcula el seu impacte en tones de CO2 equivalent i que ls ha compensat, equilibrant la balança entre el CO₂ que genera i el que redueix. 


Potenciem l'economia circular

Apostem pel reciclatge de tota mena d'equips i dispositius donant-los un segon ús i allargant així la seva vida útil.


La nostra línia d'impressió Phoenix està formada per equips del nostre propi parc que recuperem, reparem, renovem i reciclem, apostant així per l'economia circular i per la sostenibilitat en el sector IT.


Aquests equips remanufacturats compten, lògicament, amb el màxim segell de qualitat i amb fins a 60 mesos de garantia, tot avalat pel nostre control de qualitat certificat segons les normes ISO 9001 i ISO 20000.

Des de l'any 2022 comptem amb la certificació BS-8887-220:2010 "Disseny per a la fabricació, muntatge, desmuntatge i tractament de la vida útil dels dispositius" que garanteix que els nostres dispositius d'impressió es troben en perfectes condicions d'ús, amb un estàndard de qualitat equiparable a un producte nou.

Ens adherim al programa Planet Tech'Care

Al marc del nostre compromís mediambiental, ens hem sumat a la iniciativa "Planet Tech'Care", que té l'objectiu d'acompanyar a tota la seva xarxa de partners a integrar la digitalització a la seva trajectòria mediambiental, així com de formar els seus treballadors en competències de digitalització responsable.

Pujar al menú 

Compromís social

SEMIC és una empresa compromesa amb la seva comunitat.
A través de fórmules com les donacions, les col·laboracions i els patrocinis
fem costat a les ONGs, fundacions i associacions sense ànim de lucre dels nostres territoris més pròxims.

Creiem fermament en teixir una xarxa d'aliances amb les entitats del nostre entorn per a col·laborar mútuament. Donar suport a la tasca que duen a terme entitats i agrupacions sense ànim de lucre que ajuden a la comunitat és molt important per a nosaltres. Algunes de les entitats amb les quals col·laborem són:

 • Acnur, col·laborem amb l’Agència de l’ONU per als Refugiats, amb ajuda íntegrament destinada als projectes que l’ONG porta a terme per tal de proporcionar educació a nens i nenes refugiats amb necessitats especials.
 • Institut de Recerca Biomèdica - Fundació Dr. Pifarré, amb una donació econòmica anual que permet a la fundació desenvolupar els seus projectes de recerca en el camp de la biomedicina.
 • Oncolliga Contra el Càncer, amb una donació de material que permet a l'organització elaborar els seus regals de sortejos a través de la compra del calendari solidari.
 • Trobada Empresarial del Pirineu. Trobada en el qual col·laborem com partner tècnic, principal col·laborador, aportant recursos tècnics i humans que permeten el desenvolupament de les jornades.
 • Arttec: Espai de Formació Tecnològica en línia per a dones, impulsat per entitats de l'àmbit de l'economia social, amb l'objectiu de poder oferir noves oportunitats professionals. Col·laborant amb aquesta entitat contribuïm a la reducció de la desigualtat de gènere en el sector tecnològic, oferint formació en línia amb perspectiva de gènere.

Museo Guggenheim Bilbao

Museu Guggenheim de Bilbao

L'art i la cultura són dos pilars importants de la comunitat i del benestar social.


A SEMIC hem col·laborat amb el famós museu d'Art Contemporani de Bilbao aportant el nostre gra de sorra al projecte de Micromecenatge de restauració del famós emblema del museu: 'Da vida a Puppy'.

Aquest projecte encara continua en marxa i és possible continuar col·laborant-hi!


Relats solidaris de l'esport

Ens sumem un any més a aquesta iniciativa solidària amb la qual ja portem molts anys col·laborant. Aquest llibre solidari conté relats escrits per periodistes esportius i els beneficis de la seva venda van íntegrament a una fundació o entitat sense ànim de lucre.


Des de 2005 aquesta iniciativa porta recaptats més de 400.000€.


L'edició de 2022 va tenir com a padrí a Ansu Fati i els seus beneficis van per a l'Associació Pallapupas, professionals de la cura emocional que porten l'humor als hospitals infantils.

Compromís amb el futur

Amb el talent jove, i també local.


Amb la innovació permanent. Amb la formació continuada.

Amb les aliances entre empresa i centres educatius com universitats i centres de formació professional.

La formació d'avui és el talent del futur. Una peça clau del nostre engranatge és el vincle amb les universitats i centres d'estudis pròxims a les nostres seus. Col·laborem amb aquestes institucions educatives oferint el nostre talent expert per a donar cursos de formació i rebent a estudiants en pràctiques durant tot l'any en disciplines i àrees molt diferents.

Comptem a més amb places en plantilla per a atendre i rebre a estudiants de plans de Formació Dual, formats educatius en els quals ens bolquem per a contribuir a l'experiència professional d'aquests estudiants i guanyar també nosaltres en talent jove que aporta innovació i frescor als nostres equips.

 • Cursos en Ciberseguretat Fortinet NS4 i d'Introducció als serveis Cloud de Microsoft, curs impartit pels nostres experts a alumnes d'últims cursos de l'àmbit TIC de l'Escola Politècnica Superior de la UdL.
 • Formem part de la nova Comunitat de Ciberseguretat de la DCA (Digital Catalonia Alliance).
 • Assistència i participació a Fires del Treball i esdeveniments en centres educatius que permeten establir ponts entre el món de l'ensenyament i el laboral, així com atreure talent jove a SEMIC.
 • Col·laboració amb Gamesports Lleida en competicions d'e-sports i gaming amb participació jove i local.

Ctecno

Programa de Beques ApadrinaTIC

Impulsat pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTECNO), cerca ajudar a alumnes en els seus últims anys de graus de l'àmbit TIC assegurant la continuïtat per a aquests estudiants, preferentment noies.


SEMIC ha participat en la II Edició d'aquest programa de beques com a empresa associada i patrocinadora, a més d'oferir mentoring dels nostres enginyers i enginyeres a aquests alumnes.


Aquesta acció s'emmarca també en el nostre objectiu de contribuir a consolidar i potenciar el paper de la dona en el sector TIC.


First Lego League

Aquest torneig se celebra a les ciutats de Lleida i Igualada i l'organitza l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. Té com a objectius contribuir a la creació de noves vocacions d'enginyeria entre nens i nenes d'Educació Primària i Secundària, permetent-los descobrir el món STEAM relacionat amb la robòtica, la programació i altres disciplines TIC cada vegada més importants en les nostres societats.

HackEPS

Aquest torneig és un hackatón clàssic, també organitzat per la EPS de la UdL, planteja una sèrie de reptes informàtics i tecnològics a estudiants de grau de l'àmbit TIC.
Des de SEMIC participem i col·laborem amb les dues competicions, aportant el nostre gra de sorra en la formació i diversió dels més joves.

Universidad de Lleida

Compromís amb el benestar humà

SEMIC és una empresa socialment responsable certificada amb el segell de RSE per Adok.

El nostre compromís amb les persones, els clients, la nostra comunitat i el nostre equip humà és ferm

i el nostre comportament va un pas més enllà del compliment legal establint també un acord ètic.

Apostem per un creixement sostenible, consolidat, basat en la qualitat, la transparència i l'eficiència. Cuidem del nostre equip impulsant accions que creïn un clima de treball adequat, saludable i il·lusionant.

 • Participem del Pacte de les Nacions Unides des de 2013.
 • Comptem amb un Codi de Conducta Intern que assegura el respecte, el bon ambient de treball i la companyonia en el nostre equip.
 • Comptem amb un Pla d'Igualtat en el qual confiem, creiem i que potenciem.
 • Apostem per desenvolupar i consolidar polítiques de benestar i salut en el treball.
 • Comptem amb el certificat ISO 45001 de Seguretat i Salut a la feina des de l'any 2023
 • Implantem el teletreball diversos dies a la setmana.
 • Potenciem l'ús de la videoconferència com a format de reunions per a evitar desplaçaments als nostres treballadors i treballadores.
 • Potenciem la formació continuada i els plans de carrera per a tots els nostres empleats i empleades.
 • Impulsem les certificacions oficials per als nostres perfils tècnics.

Contamos con el certificado ISO 45001 de Seguridad y Salud en el trabajo desde 2023.


Mesures de conciliació i beneficis socials

Brindem mesures de conciliació per a tots els nostres treballadors i les nostres treballadores.

Algunes son:

 • La flexibilitat horària
 • L'elecció lliure de dies festius i vacances
 • La possibilitat de mobilitat geogràfica
 • El teletreball i l'ús habitual de la videoconferència

Certificació en RSE (Responsabilitat Social Empresarial)

Ens preocupen les persones, el planeta i la comunitat.

D'acord amb aquest compromís, al juny de 2021 SEMIC va obtenir la certificació en Responsabilitat Social Empresarial per ADOK, segons els requisits de la norma RSE 100.

Aquesta norma està basada en el model de gestió de Responsabilitat Social segons la norma SGE21 de Forética, la norma UNE-ISO 26000 i el Model efr de la Fundació Masfamília).

Certificado Adok

Pacte Mundial i
Objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

The global compact

Des de 2013 SEMIC està compromesa amb la iniciativa de responsabilitat corporativa del Pacte Mundial de Nacions Unides i els seus principis en las àrees de drets humans, treball, medi ambient i anticorrupció; iniciativa internacional que té com a objectiu aconseguir un compromís voluntari de les entitats en responsabilitat social a partir de la implantació dels Deu Principis com el centre de l'acció empresarial (https://www.pactomundial.org/).

Els seus 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) son una crida a l'acció urgent que busca transformar el nostre món en un lloc millor i menys desigual.


Estem certificats pel Pacte Mundial de les Nacions Unides com a Proveïdor Sostenible; certificació que acreditar la gestió responsable de SEMIC de la seva cadena global de subministrament. Veure certificat


A SEMIC donem suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible i per aquesta raó duem a terme accions de col·laboració amb entitats del nostre entorn per actuar sobre els ODS més preocupats per la situació social, com l'Educació de Qualitat (4) i la Reducció de la Desigualtat (10).

També ens ocupem d'abordar el canvi climàtic i la conservació del medi ambient amb accions relatives a la Producció i Consum Responsables (12) i l'Acció pel Clima (13).

Amb la nostra adhesió a programes de partners i fabricants en matèria de sostenibilitat i RSC sumem forces i participem en l'ODS d'Aliances per a assolir els objectius (17).

Per últim, amb la nostra política de benestar humà cuidem a les nostres persones amb iniciatives relatives als punts de Salut i Benestar (3), Igualtat de Gènere (5), Treball Decent i Creixement Econòmic (8) i d'Indústria, Innovació i Infraestructura (9), entre altres.

Descobreix el nostre cas d'èxit dels Carros de Telemedicina, publicat com a exemple de tecnologia innovadora sostenible a la pàgina 36 de la revista anual del Pacto Mundial Red España de seguiment dels ODS. Veure revista

La Plataforma COMparteix de Bones Pràctiques en sostenibilitat de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial publica els casos d'èxit de les empreses membres que posen en valor aquelles accions, projectes, polítiques, compromisos i aliances estratègiques i ofereixen solucions creatives a la resta d'entitats que treballen a pro del desenvolupament sostenible.

Podeu consultar les Bones Pràctiques de SEMIC, relacionades amb el nostre compromís d'assoliment dels ODS de l'Agenda 2030, fent clic aquí i filtrant la consulta amb la paraula SEMIC.

Pacte Mundial i els Principis

d'Empoderament de la Dona (WEPs)

SEMIC ha adoptat els Principis d'Empoderament de la Dona (WEP) de les Nacions Unides, com a part del seu compromís de promoure la igualtat de gènere i l'empoderament de la dona al lloc de treball del mercat laboral i la comunitat, contribuint a l'ODS 5.

Establerts pel Pacte Mundial de les Nacions Unides i ONU Dones, els 7 principis es basen en estàndards internacionals de drets humans i laborals.

>> Amplia informació sobre la nostra adhesió als WEPs en aquesta notícia

>> Consulta aquí el nostre compromís amb els Women Empowerment Principles

Amb motiu del 20è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció (CNUCC), a SEMIC ens hem unit a la crida promoguda per l'ONU dirigida a tots els governs per tal que intensifiquin els seus esforços de governança i anti-corrupció amb l'objectiu de promoure un nou contracte social, basat en els principis d'integritat, transparència i rendició de comptes, en aliniació de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 16 de l'Agenda 2030.

Pots veure aquí la nostra firma i la "Crida a l'Acció":  SEMIC | UN Global Compact

La consecució dels ODS de l'Agenda 2030 s'està estancant: segons dades de l'ONU, només el 15% dels ODS estan camí d'assolir-se per al 2030. Per aquest motiu, a SEMIC no hem dubtat a adherir-nos a una nova iniciativa promoguda per l'ONU per accelerar i potenciar les accions de les empreses en 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles concrets que facin possible el compliment de l'Agenda 2030: el programa “Forward Faster”, una plataforma global per a accions corporatives creïbles i ambicioses que ens serveix com orientació sobre on podem aconseguir el major i més ràpid impacte per al 2030.

Pots veure aquí la nostra adhesió al Programa Foward Faster: SEMIC | UN Global Compact

Els nostres objectius de futur

Tenim clar que ens queda molt per fer i els nostres objectius en sostenibilitat per a l'any 2030 son ambiciosos. Volem seguir remant, dia rere dia, per aconseguir convertir-nos en una empresa més verda, més responsable encara, més conscient del nostre impacte i més capaç de generar efectes positius en el nostre entorn i en la nostra comunitat.

1. Reduir en un 50% les nostres emissions de CO2 aquest any

2. Renovar tots els nostres vehicles fins tenir una flota 100% elèctrica.

3. Contribuir a aconseguir una major reducció de la bretxa digital en educació. Seguir el nostre projecte de transformació digital de l'educació, acompanyant els centres educatius de tots els nivells, per a afavorir una integració tecnològica major i sense desigualtat entre docents i estudiants de totes les edats i territoris.

4. Fomentar la incorporació i consolidació de les dones en el sector TIC, continuar lluitant contra la bretxa salarial i contra el sostre de cristal, afavorint l'accés de dones a llocs de direcció.

SEMIC, més de 40 anys posant la tecnologia al servei de les persones.

Les nostres certificacions en sostenibilitat

ADOK certificado